• 249 279 (incl. BTW)
    0( 0 Reviews )
    36

    In deze cursus laten we je zien hoe je in Nederland een wijngaard opzet en hoe je de wijnstokken onderhoudt om na een paar jaar je eerste gezonde druiven te oogsten.

    249 279 (incl. BTW)
  • BINNENKORT BESCHIKBAAR
    0( 0 Reviews )
    0

    In deze cursus gaan we de vinificatie voor wit, rosé en rood stap voor stap doornemen. We beginnen met een inleiding over wat wijn nu precies is en welk stoffen de druif bevat. Vervolgens behandelen we de oogst gevolgd door de diverse vinificatieschema’s, de gebruikte materialen, de hulpstoffen zoals enzymen, gisten, klaringsmiddelen etc. Ook komt het sulfietmanagement aan bod en we eindigen met een les over wijnfouten. De Vinificatietool is een belangrijk hulpmiddel in de praktijk. Hier vind je weer…

    BINNENKORT BESCHIKBAAR
  • BINNENKORT BESCHIKBAAR
    0( 0 Reviews )
    0

    In deze cursus gaan we kijken naar een vrij nieuwe manier van snoeien, de zachte snoei. Wat is het verschil met de traditionele wijze van snoeien en wat zijn de voor- en nadelen?

    BINNENKORT BESCHIKBAAR